اپاندیموم (Ependymoma)

اپاندیموم نوعی تومور در سیستم عصبی مرکزی (مغز یا نخاع) است که هم در بزرگسالان و هم در خردسالان اتفاق می افتد. شیوع این تومور در بزرگسالان بسیار اندک و تنها حدود 5% بوده و در کودکان کمی بیشتر و حدود 10% از تومورهای سیستم عصبی مرکزی را در بر می گیرد.

علائم تومور اپاندیموم

از علائم این تومور سردرد، تهوع و استفراغ، کاهش اشتها، اختلال در خواب، تغییر در نحوه راه رفتن، از دست رفتن موقتی تشخیص رنگ ها، دو بینی، مشاهده خطوط عمودی و افقی در روشنایی و فراموشی های موقتی است. البته باید توجه داشت که این نشانه ها در بسیاری از بیماری های دیگر نیز مشاهده می شود و وجود آن ها لزوما به معنی داشتن تومور نیست. شیوع اپاندیموم با اختلاف ناچیزی، در مردان بیشتر از زنان است. همچنین در سفیدپوستان نیز شیوع بیشتری دارد. گاهی این سلول های توموری می توانند به داخل مایع مغزی نخاعی متاستاز (تکثیر و پخش شدن تومور) دهند. همچنین ممکن است به نواحی مختلف مغز و نخاع نیز پخش شوند. ولی بسیار به ندرت ممکن است به سایر نواحی بدن متاستاز دهند.

 

       

 

تشخیص تومور اپاندیموم

تشخیص قطعی تومور اپاندیموم نیاز به تجربه بالای متخصص مغز و اعصاب و دریافت نظر چندین متخصص دارد. به کمک روش هایی مانند MRI و CT Scan می توان وجود این تومور را بررسی کرد. همچنین با تهیه بیوپسی و انجام آنالیزهای میکروسکوپی و ایمونوهیستوشیمی می توان وجود این تومور را تایید نمود. تومور اپاندیموم دارای سه درجه بوده که ممکن است با نام های متفاوتی مانند myxopapillary ependymoma، ependymoma و anaplastic ependymoma خوانده شود که بیانگر خصوصیات میکروسکوپی، میزان تهاجمی بودن و محل تشکیل این تومور هستند.

 درمان تومور اپاندیموم

انتخاب روش مناسب برای درمان تومور اپاندیموم بستگی به عوامل مختلفی نظیر محل تشکیل تومور، درجه تومور و سن بیمار دارد. روش های درمانی رایج برای بزرگسالان و کودکان شامل جراحی، پرتو درمانی، شیمی درمانی و یا استفاده ترکیبی از آن ها است. هر یک از این روش ها با توجه به اینکه بر روی مغز و نخاع اعمال می شوند ممکن است عوارض جانبی و خطرات خاص خود را به همراه داشته باشند. با همه این ها باید توجه داشت که حتی پس از یک درمان مناسب، احتمال بازگشت مجدد تومور وجود دارد. در چنین حالتی معمولا پرتو درمانی و شیمی درمانی مجدد تجویز شده که همراه با مصرف داروهایی مانند carboplatin، cisplatin، etoposide، methotrexate و vincristine خواهد بود.

 

منابع

https://cern-foundation.org/?page_id=71
https://en.wikipedia.org/wiki/Ependymoma
http://emedicine.medscape.com/article/1744030-overview#a11
http://www.cancerresearchuk.org/about-cancer/type/brain-tumour/treatment/types/treatment-for-ependymoma

 

ویدئو

این مطلب چقدر مفید بود؟

برای امتیاز دادن به آن روی ستاره ها کلیک کنید!

میانگین امتیاز 4.3 / 5. تعداد آرا: 20

تاکنون رأی داده نشده ! اولین کسی باشید که این مطلب را ارزیابی می کنید

اگر این پست را مفید یافتید ...

ما را در شبکه های اجتماعی دنبال کنید!

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

سیزده + 1 =