جراحی تومورهای نخاع (Spinal Cord Tumors)

تومورهای ستون فقرات شامل طیفی از رشدهای غیر معمول سلول ها در داخل و یا اطراف ستون مهره ها است. این تومورها نسبت به تومورهای مغزی شیوع کمتری دارند و بر اساس محل و نوع بافت سرطانی تقسیم بندی می شوند. همچنین برخی بافت های سرطانی که معمولاً در خارج نخاع و طناب نخاعی رشد می کنند نیز می توانند به اطراف نخاع انتشار پیدا کنند. به علاوه این تومورها ممکن است به داخل استخوان مهره ها نیز نفوذ کرده و منجر به ایجاد درد و در مواردی، جمع شدن (Collapse) مهره شوند.
همچنین تومورها می توانند بافت های نرم و فضاهای اطراف نخاع (فضای اپی دورال) را در برگیرند و بر روی طناب نخاعی و اعصاب نخاعی فشار وارد کنند. نواحی گسترش ثانویه بافت های سرطانی به عنوان متاستاز ستون فقرات شناخته می شوند. هر چند ممکن است بافت سرطانی، ستون فقرات را تحت تأثیر قرار داده باشد، سلول های این بافت ها از نوع سلول های بافت مبدأ (سینه، ریه، روده و غیره) بوده و در نتیجه درمان متاستاز ستون فقرات به ارگان مبدأ و وسعت رشد بیماری وابسته است.
تومورهای ستون فقرات با توجه به ناحیه تحت تأثیر در ستون مهره ها به انواع تومور اکسترادورال (تومور مهره ای)، تومور اینترادورال و تومور اینترامدولاری تقسیم بندی می شود.

تومورهای مهره ای
تومورهای اولیه

این تومورها در ستون مهره ها ایجاد شده که با رشد نا معمول سلول های جسم مهره یا دیسک گسترش می یابند. تومورهای اولیه معمولاً در افراد میانسال رخ می دهند. استئوژینیک سارکوما، رایج ترین نوع سرطان بدخیم از این بیماری است. شایان ذکر است که تومورهای اولیه ستون فقرات بسیار نادر بوده و رشد بسیار آهسته ای دارند.

تومورهای متاستاتیک

در تنگی کانال نخاع کمری، ریشه های عصب نخاعی در ناحیه کمری تحت فشار قرار می گیرند و یا به طور کامل بسته می شوند. این امر می تواند منجر به علائم سیاتیک مانند سوزش، ضعف و یا بی حسی که از پایین کمر به ناحیه لگن و پاها انتشار می یابند، گردد. از مشخصه دیگر این علائم، تشدید آن ها هنگام انجام فعالیت است.
تومورهای ستون فقرات معمولاً از بافت های دیگر به ستون فقرات متاستاز می کنند. این تومورها اغلب موجب بروز دردهایی می شوند که در اثر استراحت نیز بهبود نمی یابد و هنگام شب شدت پیدا می کند. تومورهای متاستاتیک با علائم جدی از قبیل کاهش وزن، تب و لرزو تهوع همراه هستند.

تومورهای اینترادورال - اکسترامدولاری

تومورهایی هستند که در داخل کانال نخاعی (زیر غشایی که نخاع را پوشش می دهد) اما خارج از اعصاب رشد می کنند. این تومورها معمولاً خوش خیم بوده و با رشد کمی همراه هستند اما باعث بروز علائمی چون درد و ضعف می شوند. این نوع تومورهای نخاعی در دسته های زیر قابل تقسیم بندی هستند:
مننژیوما در غشاهای اطراف طناب نخاعی شکل می گیرند و معمولاً خوش خیم هستند. این تومورها در بانوان مسن رایج تر است.
تومورهای لایه عصبی (شوانوما و نوروفیبروما) که از ریشه های عصبی نشأت می گیرند. این نوع تومورها نیز معمولاً خوش خیم و با رشد کم هستند و مدت ها طول می کشد تا مشکل عصبی حادی را ایجاد کنند.

تومورهای اینترامدولاری

تومورهای اینترامدولاری از داخل طناب نخاعی یا از داخل تک رشته‌های عصبی رشد می کنند و معمولاً از سلول هایی که به صورت فیزیکی از طناب نخاعی حمایت می کنند (سلول‌های گلیال) تشکیل می شوند. این تومورها بیشتر در ناحیه گردنی رخ می دهند و اغلب خوش خیم هستند هر چند که جراحی آن ها دشوار است. دو نوع تومور رایج از این گروه، آستروسی توما و اپندیموما هستند.


علائم
علائم تومورهای نخاعی به فاکتورهای بسیاری از جمله مکان تومور، سرعت نفوذ به دیگر بخش های ستون فقرات، طناب نخاعی و اعصاب تحت تأثیر و نیز شدت تأثیر تومور بر پایداری ستون فقرات وابسته است.
درد در کمر و پاها می توانند علائم اولیه تومورهای ستون فقرات باشند. همچنین برخی تومورها ممکن است موجب بی حسی، ضعف، سیاتیک، فلجی ناقص، مشکلات حرکتی و گرفتگی در پاها و دست ها شوند. از طرفی می توانند مشکلاتی مانند عدم کنترل مثانه و مقعد و یا تغییر شکل ستون مهره ها را به همراه داشته باشند. نشانه های مذکور ممکن است به صورت تدریجی یا به سرعت گسترش یابند. از دیگر علائم می توان به موارد ذیل اشاره نمود:
• درد در ناحیه گردن و کمر که مشکلات عصبی چون ضعف یا بی حسی در دست ها یا پاها و یا تغییر عادات ادرار و مدفوع را به دنبال دارد.
• دردهای نقطه ای که هنگام صبح تشدید می شوند.
• دردی که هنگام فشرده شدن مهره شدت می یابد.
• دردی که با استراحت کمتر نمی شود و احتمالاً در طول شب شدت بیشتری دارد.
• درد در ناحیه کمر همراه با علائمی چون نداشتن اشتها، از دست دادن وزن ناگهانی، تهوع و یا تب و لرز.
میلوپاتی، سیستم عصبی را نیز که از داخل طناب نخاعی می گذرد تحت تأثیر قرار داده و موجب ناکارآمدی این اعصاب می گردد. این ناکارآمدی ها طی معاینات قابل تشخیص هستند که به طور مثال می توان به موارد زیر اشاره کرد:
• گرفتگی عضلات در پاها افزایش می یابد.
• رفلکس تاندون های عمیق در زانو و مچ پا تشدید می شود.
• اکستنشن مچ باعث جهش پاها (قسمت پایین تر از مچ) به بالا و پایین می شود.
• تحریک کف پا می تواند سبب جهش انگشت شست به بالا شود که برخلاف رفلکس نرمال (به سمت پایین) است (رفلکس بابنسکی).
• تماس با انگشت میانی می‌تواند سبب خم شدن انگشت سبابه شود (رفلکس هافمن).
• عدم توانایی در هماهنگی (Coordination) که از راه رفتن و قدم برداشتن دشوار بیمار قابل درک است.

درمان
در بیشتر موارد، جراحی تومورهای ستون فقرات به عنوان آخرین راه درمان در نظر گرفته می شوند. بدین معنا که روش های درمانی غیر جراحی مانند پرتودرمانی، قبل از جراحی مورد استفاده قرار گرفته و حتی بعد از جراحی نیز ادامه پیدا می کنند.

جراحی

از اهداف اصلی جراحی می‌توان به کاهش درد ایجاد شده توسط تومور، بازیابی یا حفظ فعالیت های عصبی و بازیابی پایداری ستون فقرات اشاره کرد. تومورهای ستون فقرات می توانند از قدام و خلف قابل دسترسی باشند.
جراحی می تواند شامل برش تومورها (برداشتن ناکامل) یا قطع تومورها (برداشتن کامل) از طریق روش های مختلف باشد.
در جراحی های کم تهاجم، تومور می تواند به صورت غیر مستقیم بریده و برداشته شود (به طور مثال از راه های زیر پوستی و کورتاژ). جراحی های کم تهاجم معمولاً شامل عبور ابزاری چون سوزن، دریل و یا کاتتر از داخل یک لوله نازک و از طریق یک برش کوچک در ناحیه آسیب دیده است. قسمتی از مهره نیز که طی جراحی برش داده شده است، نیازمند تزریق سیمان استخوانی برای ایجاد استحکام بیشتر خواهد بود.
اگر مشکلات عصبی از علائم مشهود در بیمار باشد معمولاً انجام عمل به روش جراحی باز ترجیح داده می شود که در آن یک برش بزرگتر ایجاد شده و بافت سرطانی که به طناب نخاعی یا اعصاب فشار می آورد، خارج می شود.

پرتودرمانی

هدف نهایی در پرتودرمانی، از بین بردن تومورهای ستون فقرات و یا کوچکتر کردن اندازه آن ها بعد یا قبل از جراحی است. همچنین از این روش جهت کاهش درد ناشی از تومورها نیز استفاده می شود.
روش های متفاوتی برای پرتودرمانی وجود دارد که بر اساس تشخیص و ارزیابی پزشک از شرایط بیمار مورد استفاده قرار می گیرد. همچنین گاهی پرتودرمانی با رادیوسنتیلایزرها همراه می شود. یک رادیوسنتیلایزر دارویی است که موجب می شود سلول های سرطانی در مقابل پرتوها حساس تر شده و قابلیت جذب آن ها بیشتر شود.

پرتودرمانی خارجی

پرتودرمانی خارجی رایج ترین روش پرتودرمانی است. در این تکنیک، بیمار از طریق یک ماشین پرتودهی خارجی تحت تشعشع قرار می گیرد. به عبارت دیگر پرتو به صورت مستقیم بر روی ناحیه ای خاص از بدن (بافت هدف) تابانده می شود. مزیت این روش عدم نیاز به بستری شدن بیمار است.

پرتودرمانی داخلی (پرتودرمانی داخل بافت)

درمان از طریق تشعشعات ساطع شده از یک ایمپلنت که در نزدیکی تومور تعبیه شده است، صورت می گیرد. این روش بیشتر در سرطان های ناحیه گردن کاربرد دارد. بعد از پرتودرمانی معمولاً نیاز به بستری شدن بیمار خواهد بود زیرا اثرات رادیواکتیو تا مدتی در بدن باقی می ماند.

پرتودرمانی تسکینی

درمان تسکینی تنها برای بهبود علائم ناشی از سرطان لاعلاج، ارائه می شود. این تشعشعات تنها برای کاهش درد و همچنین جلوگیری از متاستاز بیشتر سلول های سرطانی مورد استفاده قرار می گیرد.

پرتودرمانی پیشگیرانه

در این روش پرتوها به قسمت های بدون سرطان تابانده می شود با این توجیه که از متاستاز احتمالی سلول های سرطانی در این ناحیه جلوگیری شود. این روش پرتودرمانی برای برخی از تومورها کارایی داشته و لذا پزشک در صورت نیاز آن را تجویز می کند.

ترکیب داروها و پرتودرمانی

همان طور که پیش تر اشاره شد، رادیوسنتیلایزرها داروهایی هستند که در تأثیرپذیری سلول های سرطانی از پرتودرمانی مؤثر است. در اصل این داروها میزان اکسیژنی که سلول های سرطانی می توانند جذب کنند را کاهش می دهند. از آنجا که اکسیژن برای ترمیم سلول ها لازم است، کمبود اکسیژن در نابودی آن ها تأثیرگذار خواهد بود. همچنین برای حفظ سلول های غیر سرطانی از اثرات منفی پرتودرمانی، داروهای محافظ در برابر پرتودرمانی تجویز می شوند.

این مطلب چقدر مفید بود؟

برای امتیاز دادن به آن روی ستاره ها کلیک کنید!

میانگین امتیاز 4.1 / 5. تعداد آرا: 30

تاکنون رأی داده نشده ! اولین کسی باشید که این مطلب را ارزیابی می کنید

اگر این پست را مفید یافتید ...

ما را در شبکه های اجتماعی دنبال کنید!

38 دیدگاه

  1. مژگان کاشی گفت:

    باسلام خدمت پزشک محترم
    ممنون بابت توضیحات خوبی که نوشتید
    خواهر من 17 ساله که بود تومور نخاعی گرفت و این علائم را داشت منتها متاسفانهپزشکان تشخیص نداد ند
    بعداز ده سال ازگذشت بیماری یک بار جراحی شد ولی نتوانستند غده را کامل در بیاورندچون خیلی رشد کرده بود
    بعداز عمل مثانه تنبل شد و عملکردش ضعیف شد.
    سندروم روده تحریک پذیر هم ازابتداداشت
    الان 32 سال ازشروع بیماری گذشته بسیار ضعیف شده وکلیه هایش هم از کار افتاده اند
    غده مجدد با سرعت زیادی رشد کرده ودیگر توانی برایش باقی نمانده
    نمی دانم می توان امیدواروبود
    الان 48 سال سن دارد و 32 سال بااین بیماری که تمام بدنش را نابود کرده دست وپنجه نرم می کند.
    مژگان حسن کاشی از کاشان

    • ساینا محمدیاری گفت:

      سلام
      با ام ار ای جدید تشریف بیارین مطب
      با ارزوی سلامتی

      • با سلام
        پدر بنده اسفند 98 دارای تومور اینترامد لاری بین دیسک 4 و 5 تشخیص داده شد. الان بعد از گذشت 8 ماه ام آر ای دوم گرفته شد که تومور هیچ گونه تغییری در سایز نداشته است. علاوه بر این دیسک گردن شدید هم دارند. آیا برای جلوگیری از رشد روشی غیر از جراحی هست؟

        • ساینا محمدیاری گفت:

          باید مدارک بررسی بشن و علایم بیمار باید بدونیم چی هستش ، دیسک گردن باید عمل بشه

  2. باسلام واحترام،دختر دوستم ده سال دارن،باکمردرد و پادرد،سونو،سالم،ریه التهاب داره،والبته در ام آر آی پیشرفته،یک نقطه روشن گزارش شده که گویا درناحیه نخاع گردن هست،esrبچه۵۰ و CBC فعلا در حد نرماله،یکی از پزشکان که فوق تخصص خون هستن قراره از ایشون بیوپسی بردارن،والبته دکتر کتاب چی با یه نگاه متوجه تومور شدن،ایشون بسیارمستاصل هستن آیا این نوع تومورها خوش خیم هستن وایا دراین سن جراحی پرتودرمانی جواب میده؟باسپاس

    • ساینا محمدیاری گفت:

      همون روند رو با استاد کتاب چی ادامه دهند و در مورد سوالات نیز باید جواب بایوپسی مشخص شود تا بتوان نظر داد.

  3. پرنیا گفت:

    با سلام و عرض خسته نباشید.اگه ممکنه درمورد تومور نخاعی آستروسیتوما گرید یک در کودکان توضیحی بفرمایید و اینکه بعد از عمل جراحی و برداشتن تومور امکان خطر و عود هست یا خیر.
    ممنونم از زحمات شما.

    • مدیر سایت گفت:

      بله استروسیتوما گرید یک رو ما جراحی میکنیم و احتمال عودش خیلی پایینه

  4. حسینی گفت:

    سلام بنده تومور داخل نخاع گردن به طول 6/5 سانتیمیتر دارم اولا” آیا جراحی این تومور خطرناک است یا اینکه نه دوم اینکه چون بنده کار اداری پشت میز دارم تا چند روز بعد از اینکه از بیمارستان مرخص شدم میتوانم به سر کار بروم

    • مدیر سایت گفت:

      اگر همه چیز به خوبی پیش برود دو هفته بعد

  5. با سلام
    پدر من بعد از يك زمين خوردگي دچار مشكل در توانايي راه رفتن پيدا كرد ، به تعدادي از دكتر ها برديم و تشخيص ندادند
    بعد از ٢ماه حس از كمر به پايين قطع شد و با ام ار آي ها مختلف و آزمايش هاي متعدد تشخيص به تومور داده شد
    در حال حاضر يكي از دكترها ميگويد عمل تشخيص خواهم داد نه درمان
    لطف منو كمك كنيد
    مبلغ عمل تشخيص رو خيلي بالا ميگه
    و مشكل من اينه كه همان مبلغ رو به درمان پرداخت كنم
    ٠٩١٤٦٦٤٨٢٨٧ شماره من هست
    لطفا منو كمك كنيد تا راه چاره اي پيدا كنم
    مادرم از فكر پدرم بدتر از اون شده
    خواهشمندم ازتون
    تعريف جناب دكتر گيو شريفي رو خيلي گفته اند
    مسعود كامراني از تبريز

    • مدیر سایت گفت:

      باید ام آر ای دیده بشه تا درباره تشخیص دقیق تر صحبت بشه

  6. یاس گفت:

    سلام
    در ام ار ای خواهرم نوشته کیست جامد در کمرش داره در سایز ۱۴۰× ۲۰ mm نوشته احتمال داره اپاندیموم میکسوپاپیلاری باشه
    ایا سرطانی و بدخیم است؟ با جراحی خوب میشه؟
    متاسفانه دکترش سال قبل این ام ار ای رو دیده و گفته سالمه!! الان یک ماهه نمیتونه راه بره

  7. شیما گفت:

    سلام وقت بخیر
    خواهرم پنج سال پیش تومور توراسیک داشتن دکتر عمل انجام دادن اما همچنان عوارض بعد از عمل هست
    دست راست کاملاً جمع و دست چپ شل
    درمانی هست براش؟
    آیا خوب میشه؟
    جمالی هستم تهران

    • مدیر سایت گفت:

      فیزیوتراپی ممکنه کمک کننده باشه

      • امیر گفت:

        با سلام
        تومور نخاعی گردن داشتم، بعد از عمل مشخص شد گرید دو هست، اما یک اینکه احتمال عود کردنش چن درصد هست ؟ دوم اینکه گاهی مشکل معده و قلب دارم یعنی درد شدید میاد سراغم چ باید کرد؟

        • مدیر سایت گفت:

          نزدیک ب ۳۰ درصد احتمال عود داره برای مشکل قلب و معده هم ب متخصص قلب و داخلی مراجعه کنید

  8. سجاد گفت:

    با سلام و خسته نباشید،مادرم ۵۵ ساله هستند و سال ۸۹ در ناحیه مهره های T3وT4 توراسیک بدلیل مننژیومای ترنزیشنال تو تبریز تحت عمل قرار گرفتند بدون رادیوتراپی. اخیرا بدلیل ضعف و خستگی هنگام ایستادن طولانی مدت و راه رفتن زیاد و همچنین ضعف در حین بلند شدن از زمین مجدداً تحت انجام MRIقرار گرفتند که باز هم در همون محل قبلی عود تومور گزارش گردیده است(باتوجه به اینکه اون زمان بعد از عمل، MRI کنترل انجام نشده نمیدونیم که اون زمان تونستند کامل خارج بکنند یا نه).الان مادرم درسته که کارهای خودش رو میتونه انجام بده و راه میره اما به هرحال کاهش قدرت عضلانی اندام تحتانی در حد چهارونیم پنجم هست. میخواستم ببینم آیا هرچه سریعتر نیاز به عمل دارند یا میشه صبر کرد؟و آیا مجدد عمل بکنیم بعدا امکان عود هست؟؟باتوجه به اینکه آقای دکتر فلوشبپ جمجمه هستند آیا تومور عود کرده نخاع رو هم قبول میکنند عمل بکنند یا خیر؟ و اینکه چقدر احتمال عوارض …هست؟
    با تشکر فراوان.

    • مدیر سایت گفت:

      بیمار باید معاینه شود و بعد درباره نوع درمان تصمیم گیری شود

  9. کوروش گفت:

    با سلام
    بعد از سه ماه از جراحی تومور اپاندیموم گردنی طبق جواب ام آر آی در محل جراحی ضایعه کیستیک 1.5*5 میلی دیده شده اخیرا مقداری درد در ناحیه گردن و خالی کردن زانوی چپ هنگام راه رفتن دارم آیا علتش همینه؟ بازم باید جراحی کنم یا ممکنه بتدریج خوب شه؟

    • مدیر سایت گفت:

      از عوارض عمله و میتونه با مرور زمان بهتر بشه

  10. رضا گفت:

    سلام
    خسته نباشد
    ببخشید من عمل تومور نخاعی در کمر انجام دادم
    ولی الان با گذشت 6ماه از زمان عمل همچنان با مشکل تخلیه نشدن کامل مثانه و مدفوع درگیرم
    به طوری که برای یه دستشویی رفتن ساده کلی بهم فشار میاد
    لطفا راهنمایی کنید چون واقعا دیگه از این وضعیت خسته شدم

    یه چیز دیگه اینکه بعد از عمل تا الان ریزش مو شدیدی گرفتم.

    • مدیر سایت گفت:

      سلام. لطفا به مطب مراجعه نمایید تا به پزشک مربوطه ارجاع دهیم.

  11. ناشناس گفت:

    سلام همسرمن۶۲ ساله است قبلاً دیسک کمرمهره چهارم و پنجم داشت عمل کرداما مجددا بعداز چندسال با دردهای شدیدکمروپا مواجهه شده ستون فقراتش هم تغییرشکل داده یعنی همه گودی کمردارنداما ایشون گودی که نداره هیچ قوس کمر یعنی بیرون زدگی مهره های کمرداره زیادنمیتونه پیاده روی کنه نمیتونه زیادی پا بیایسته آیا درمانی برای او هست؟

    • مدیر سایت گفت:

      احتمال زیاد به علت عمل جراحی قبلی و دستکاری مهره ها ناپایداری در ستون فقرات ایجاد شده است و ممکن است نیاز به عمل فیوژن و یا همان گذاشتن پلاتین باشد

  12. اسدی گفت:

    با سلام ،مادرم تومور نخاعی داره و دکتر جراح مغز و اعصاب گفته حتما باید عمل بشه ،آیا عمل سختی هست عوارضش چی می تونه باشه ،ایشون ۵۷ سالشه و مشکل قند و فشار نداره

    • مدیر سایت گفت:

      با سلام به هر حال عملهای مغز و اعصاب به علت حساسیت نواحی عمل حساسی هستند

  13. اسدی گفت:

    با سلام مادر من ۵۷ سالش هست دکترجراح مغز و اعصاب با جواب MRIبرای ایشان تومور نخاع کمری تشخیص دا ن و تنها راه را جراحی اعلام کردو گفتند اگر عمل نشود فلجی به همراه دارد با توجه به اینکه مادرم مشکل قند و فشار خون ندارد درصد موفقیت این عمل چگونه است چه عوارضی به همراه خواهد داشت اینکه می گن احتمال فلجی از کمر بعد از عمل هست درسته ؟

    • مدیر سایت گفت:

      کاملاً بستگی به جای تومور جنس تومور چسبندگی آن به بافت‌های عصبی نخاع دارد

  14. مهناز گفت:

    سلام. خواهر زاده ام ۳۴ سال سن داره عقب مانده ذهنی هست. ۴ ماه پیش یک دفعه افتاد زمین دیگه نمیتونه راه بره. مثانه از،کار افتاده و سوند بهش وصله و ایزی لایف میشه. دیشب خیلی بیقرار بود داد میزد. از عرق بدنش چند بار خیس،شد و دو سه بار هم به شدت میلرزید. دو هفته هست خیلی بیتابی میکنه.
    ظاهرا تومور داره یا کیست خیلی هم بزرگه آیا عمل حراحی کمکش میکنه. ممکنه دوباره مثانه راه بیفته و بتونه راه بره. ظاهرا نخاع له شده.

    • مدیر سایت گفت:

      می‌بایست مدارک و تصاویر بیمار بررسی شود

  15. جاسم گفت:

    با سلام . بنده یکسال پیش عمل تمور نخاع انجام دادم بعد هم پرتو درمانی الحمدلله الان تمور کوچکتر شده ولی یک مقدار ضعف تو قسمت پاهام هست که حتی باعث نفس نفس شدن هم میشه که به دکتر قلب هم مراجعه کردم که از نظر قلب سالم بودم آیا ممکنه هنوز اثرات عمل و پرتو درمانی باشه یا اینکه ضعف عظلات و ماهیچه ها بحث دیگری است لطفا راهنمایی کنید باتشکر

    • مدیر سایت گفت:

      با سلام و وقت بخیر بله ممکن هست به خاطر ضعف عضلات باشه با کارهایی مانند ورزش فیزیوتراپی آب درمانی می‌تونید عضلات رو تقویت کنید

  16. لیا گفت:

    سلام خانمی ۴۸ ساله هستم من حدود ۴ سال پیش با تشخیص تومور نخاع گردن در اصفهان مورد عمل جراحی قرار گرفتم بخش زیادی از تومور برداشته شد اما نه بصورت کامل چون امکانش بخاطر حساسیت محل قرار گرفتن نوع تومور نبود نوع تومور رو مننژیوم تشخیص دادن و مشکلات خاصی نداشتم تا اینکه بعد از گذشت ۳سال متوجه عود اون در همون ناحیه و اطراف آن شدم و به توصیه پزشک قبلی و اقدام فوری برای آن و نظر سایر پزشکان از جمله آقای دکتر گیو‌ شریفی باز هم باید جراحی میشدم و باز هم برای بار دوم مورد جراحی قرار میگرفتم اما متاسفانه بعد از عمل دوم سمت چپ بدنم با وجود استفاده از دستگاه نورو مانیتورینگ در حین عمل و احتمال فلج شدن سمت چپ بدنم کاملا بی حس شد و عدم توانایی کامل حرکتی پیدا کرد با توجه به جلسات زیاد فیزیوتراپی و کار درمانی هنوز بعد از ۶ماه نمیتونم بصورت عادی حرکت کنم اما مشکل اساسی من در حال حاضر تعریق شبانه روزی و همزمان لرز شدید داخلی در ناحیه کتف تا ناحیه سر و زیر گوش هستش که واقعا همه چیو حتی تلاش و تمرینهای که برای بدست آوردن توانایی راه رفتنمه مختل کرده و این مشکل برای من بسیار آزار دهنده شده در ضمن همه آزمایشانی که این مدت به توصیه متخصص داخلی به دلیل مشکلات متعدد بعد از عمل انجام دادم دادم همه احتمالات از وجود لخته خون مشکلات هورمونی ( البته یائسگی زود رس هم سالیان زیادیه که دارم ) و آزمایش تیرویید همگی منفی بوده و مشکلی نداشتم
    در ضمن هر دو بار تومور از نوع مننژیوم و گرید یک بود اما طبق گفته پزشک معالجم با توجه به اینکه پرده نخاعی رو درگیر کرده بود و الان هم باید بخاطر باقیمانده توده باز تحت پرتو در مانی قرار بگیرم اما هنوز بخاطر ترس از فلج شدن بیشتر و احتمال آن به خاطر آسیب به سلولهای سالم هنوز پرتو انجام نداده ام سوالم اینه یک آیا بعد از پرتو درمانی من باز بیشتر فلج میشم و از اون مهمتر این مشکل لرز و تعریق به نخاع ارتباط داره یا خیر چون هر دکتری مراجعه کردم نتونستن تشخیص درستی بدن در ضمن با توجه به اینکه که بعد از عمل دوم سوزش شدید زیر بغل تا دو طرف سینه دارم و سونوگرافی هم انجام
    دادم و تشخیص لنف نود و هم گره لنفاوی در گردن مشاهده شده و باید نمونه برداری بشم و همینطور توده های خوش خیم در سینه سمت چپ دارم آیا این تعریق و لرز میتونه به این موضوعات مرتبط باشه یا اینکه مربوط به همون آسیب نخاعیه ؟
    من به چه متخصصی باید مراجعه کنم با توجه به درد هایی که دارم تحمل میکنم لطفا کمک و راهنمایی بفرمایید
    سپاسگزارم

    • مدیر سایت گفت:

      با سلام و وقت بخیر اقدام جراحی که انجام شده از پس دیگر نیازی به جراحی ندارید برای برطرف شدن علائمی که فرمودید با متخصص داخلی مشورت بفرمایید

  17. محمدرضا گفت:

    سلام و خسته نباشی
    ما یک بیماری داریم که الان حدود 11 سالشه و 3 ساله که1 تومور در گردن و یک تومور نخاعی داره اما پارسال تشخیص داده شد و مقداری از تومور نخاع فقط رو جراحی کردند خیلی کم البته
    الان بیمار نمیتونه حرکت فقط قدرت پا رو از دست داده خواستم ببینم میشه جراحی کرد
    اکه جوابتون نه باشه حتی اگه با رضایت خودمون هم باشه چی
    ترو خدا جواب بدید لطفا خیلی ممنون

    • مدیر سایت گفت:

      با سلام و وقت بخیر باید مدارک بیمار بررسی شود لطفاً با مطب هماهنگ بفرمایید