شکستگی مهره توراسیک (Thoracic Vertebrae Fracture)

شکستگی مهره توراسیک (Thoracic Vertebrae Fracture)

شکستگی در مهره های ناحیه توراسیک (صدری) و لومبار (کمری) در اثر اعمال انرژی بالا طی حوادثی مانند تصادف اتومبیل، سقوط از ارتفاع، حوادث ورزشی و یا اصابت گلوله ایجاد می شود. علاوه بر شکستگی، طی این رخدادها آسیب ثانویه دیگری نیز به شدت فرد را تهدید می کند و آن جراحت احتمالی نخاع است. شکستگی مهره ها می تواند ناشی از نارسایی استخوان ها نیز باشد. برای مثال ابتلا به پوکی استخوان، تومور یا هر شرایط دیگری که باعث تضعیف استخوان ها شود می تواند حتی طی فعالیت های عادی مانند پیچش کمر، منجر به شکستگی مهره ها گردد.

انواع مختلفی از شکستگی های ستون فقرات وجود دارند که بر حسب الگوی خاص شکستگی و میزان آسیب دیدگی نخاع تقسیم بندی می شوند. سه نوع عمده این شکستگی ها شامل خمیدگی (Flexion)، واشدگی (Extension) و چرخش (Rotation) هستند. نوع دیگری از شکستگی که در استخوان های ناحیه توراسیک شایع تر است، فشرده شدن یا اصطلاحا کلاپس (colaps) است. این اتفاق عمدتا در مهره های تحتانی ناحیه توراسیک رخ می دهد.

شکستگی در مهره های توراسیک سبب ایجاد دردهای شدید در ناحیه پشت خواهد شد که هر گونه حرکت فرد، آن را تشدید می کند. اگر این اتفاق نخاع را نیز درگیر کرده باشد باعث اختلال در عملکرد روده و مثانه خواهد شد که این امر می تواند با بی حسی، مور مور شدن و ناتوانی در اندام هایی مثل دست یا پا همراه باشد.

تشخیص شکستگی مهره توراسیک

تست هایی که جهت تشخیص شکستگی مهره توراسیک بکار گرفته می شوند بسته به نظر پزشک معالج می تواند شامل اسکن اشعه ایکس، MRI، CT Scan، آنالیز myelogram جهت بررسی مجرای نخاع و ستون فقرات، اسکن از استخوان به وسیله ایزوتوپ های رادیو اکتیو، بررسی اعصاب خروجی از ستون فقرات به وسیله تست های الکتریکی مانند الکترومایوگرام، آنالیز Discogram به منظور تعیین دیسک های آسیب دیده و بررسی لزوم جراحی و تست های دیگری از قبیل Spinal Tap و Facet Joint Block باشد.

درمان شکستگی مهره توراسیک

انتخاب روش مناسب برای درمان شکستگی مهره توراسیک به این بستگی دارد که آیا آسیب های دیگری غیر از شکستگی ایجاد شده است یا نه، مانند آسیب به نخاع. همچنین به نوع و شدت شکستگی نیز وابسته است. روش های درمان می تواند شامل عمل جراحی یا روش های غیر جراحی باشد. هدف نهایی در عمل جراحی، جاسازی استخوان در موقعیت اصلی خود، رفع فشار وارد شده بر نخاع و اعصاب پیرامون و تسهیل حرکت های ابتدایی بیمار است.

 

منابع

http://orthoinfo.aaos.org/topic.cfm?topic=a00368

http://umm.edu/programs/spine/health/guides/thoracic-compression-fractures

http://umm.edu/programs/spine/health/guides/diagnostic-tests

این مطلب چقدر مفید بود؟

برای امتیاز دادن به آن روی ستاره ها کلیک کنید!

میانگین امتیاز 0 / 5. تعداد آرا: 0

تاکنون رأی داده نشده ! اولین کسی باشید که این مطلب را ارزیابی می کنید

اگر این پست را مفید یافتید ...

ما را در شبکه های اجتماعی دنبال کنید!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

eighteen + 1 =