درمان صرع – قسمت اول
به طور معمول بیشتر حملههای صرع با کمک دارو کنترل میشوند. این داروها که اغلب ضد انعقاد خون هستند بر اساس فاکتورهای مختلفی از قبیل تعداد دفعات تکرار حملات، شدت تشنجها، سن بیمار، وضعیت جسمی و همچنین سابقه پزشکی بیمار تجویز میشوند. تنوع دارویی برای کنترل حملات صرع و یا تشنج زیاد است و اغلب داروها هم در چند سال اخیر معرفی شدهاند. دیلانتین، فنوباربیتال، تگرتول، استازولامید، توپیرامات، پریمیدون، لاموتریژین، والپرومید، فلورازپام از داروهای قدیمی ضد تشنج هستند. فلباتول، گابیتریا، کِپرا، لامیکتال، نئورونتین، تریلپتال و زونگرام از داروهای جدیدتری محسوب میشوند که برای کنترل حملات صرع تجویز میشوند.
به شکل کلی تفاوت کوچکی بین تمام داروهای تجویز شده برای تشنج وجود دارد. انتخاب نوع دارو هم همان طور که گفته شد کاملا به شرایط بیمار بستگی دارد. بیماران مختلف ممکن است در مقابل عوارض جانبی داروهای مختلف واکنشهای متفاوتی داشته باشند و همین موضوع در تجویز پزشک تاثیرگذار خواهد بود.
غالبا حملات بیش از ۷۰ درصد بیماران مبتلا به صرع توسط دارو کنترل میشود اما در مواردی که داروها کاری از پیش نمیبرند میشود از روش جراحی استفاده کرد. جراحی تشنج در بخش خدمات توضیح داده شده است و مطالب تکمیلی را هم میتوانید در بلاگهای بعدی مطالعه کنید.
عوارض داروهای ضد تشنج
عوارض جانبی داروهای مربوط به بیماری صرع به سه دسته تقسیم میشوند:
-
-
عواض جانبی متداول و قابل پیشبینی:
-
این عواض جانبی، عمومی و غیر اختصاصی هستند و بسته به دوز تجویز شده بعد از مصرف تمام داروهای ضد صرع مشاهده میشوند. این علائم ناخوشایند، تاری دید یا دو بینی، خوابآلودگی، افسردگی، عدم تعادل و دلپیچه هستند و دلیل این که در مورد تمام داروهایی از این دست عمومیت دارند این است که سیستم اعصاب مرکزی را تحت تاثیر قرار میدهند.
-
-
عوارض جانبی فردی:
-
این علائم نادر و غیر قابل پیشبینی هستند و به دوز مصرفی دارو نیز بستگی ندارند. در اغلب موارد، این عوارض جانبی شامل خارش و التهاب پوستی، کاهش تعداد یاختههای خون و مشکلات کبدی است.
-
-
عوارض جانبی نادر:
-
این عوارض جانبی در مورد تمام خانوادههای دارویی یکسان نیست. به عنوان مثال درد و التهاب لثهها از عوارض جانبی مصرف دیلانتین است و یا مصرف دپاکن به ریزش مو منتهی میشود.
در حالت کلی حملات بیش از ۷۰ درصد بیماران مبتلا به صرع توسط دارو کنترل میشود اما در مواردی که داروها کاری از پیش نمیبرند میشود از روش جراحی استفاده کرد. جراحی تشنج در بخش خدمات توضیح داده شده است و مطالب تکمیلی را هم میتوانید در بلاگهای بعدی مطالعه کنید.
منابع:
http://www.medicinenet.com
https://www.epilepsy.com/
13 دیدگاه
اطلاعات داریی خوبی به من داد
خانمم تشنج داشت و جراحی مغز شد
داروی فنوباربیتال تجویز شد و بعد با مشورت دکتر قطع شد چدن خیلی بی حالی داشت
ولی تشنج شدید کرد و مجددا با مشورت دکتر مصرف فنوباربیتال و فنیتویین شروع شد
داروهای ضد تشنج انواع و اقسام مختلفی دارند که بر حسب نوع تشنج و تعداد دفعات اون برای بیمار تجویز میشند به هیچ وجه سرخود نباید قطع بشه و اگر بیماری به دارویی پاسخ مناسب نمیده بایذ ب متخصص مغز و اعصاب( نورولوژیست) مراجعه کنه تا داروی جایگزین رو بهش معرفی بکنه.
یکی از دوستانم صرع داره مدتیست بستری شدن دچارتشنج و حمله های شدیدی میشه که بیه
بیهشش میکنن تامی خوادبهتربشه دوباره شروع میشه خواهش میکنم راهنمایی کنید وضع مالی خیلی ضعیف هست
به متخصص داخلی مغز و اعصاب مراجعه نمایید.
من ۱۶ سال تشنج میکنم هر ماه ۸ تا ۱۰ مخصوصا زمان پریودی. والا دیگه خسته شدم همه مدل تشنج فنوباربیتال تگرتول هاروگین لوبل اسنترا کازمازپین گابانیتن
والا دیگه جون ندارم من دختر ۵ ساله دارم بچهام ۶مش استرس داره
جهت بررسی و درمان تشنج با متخصص نورولوژی و یا داخلی مغز و اعصاب مشورت بفرمایید در صورتی که عمل جراحی کمک کننده باشد معرفینامه خواهند داد و میتوانید به مطب دکتر شریفی مراجعه بفرمایید
سلام.چشمتو در معرض صفحه نمایش موبایل و رایانه قرار نده .استرس نداشته باش گرسنگی به خودت نده بدون صبحانه از خانه خارج نشو.بدنتو دهیدراته نگه دار و گرمی جات بخور.سردی اصلا نخور خوابتو منظم کن بین 7 تا 9 ساعت.خوب میشی.
سلام خسته نباشید ازچهارشب پیش نیمساعت پس ازخواب بامثل برق گرفتگی زانو ویا آرنج راستم بیدارمیشم وهرسی ثانیه تکرار وتمام۴شبانه روز دوساعتم نخوابیدم لطف بدان برسیم چکنم
با متخصص نورولوژی مشورت کنید
سلام دختر 8ساله دارم الان حدود 5ماهه که تشنج های کوتاه میکنه فقط پرش دست
بهترین دکترهم رفتم ولی تموم نشده راهنماییم کنید بی زحمت
با سلام بیماری تشنج نیازمند بررسی دقیق توسط متخصص نورولوژی را دارد و طبیعتاً با درمان کوتاه مدت برطرف نمیشود و باید بیمار تحت نظر پزشک و درمان دارویی باشد
سلام برادر من یه نوع تشنج میکنه به صورت مکث گاهی اوقات پرش چشم داره گاهی اوقات هم نداره ، خیلی دکتر رفتیم خیلی هزینه کردیم ولی درمان نشده چکار باید بکنیم
با متخصص نورولوژی مشورت بفرمایید