سندرم کوشینگ یک اختلال هورمونی است. زمانی ایجاد میشود که شما سطوح بالایی از هورمون کورتیزول را برای مدت طولانی داشته باشید. سندرم کوشینگ نسبتاً نادر است. اغلب بزرگسالان 20 تا 50 ساله را مبتلا می کند. گاهی اوقات هیپرکورتیزولیسم نامیده می شود. باید به فوق تخصص غدد مراجعه کنید تا تشخیص شما را تایید کند و به شما کمک کند تا موارد درمانی را بررسی کنید.
سندرم کوشینگ زمانی اتفاق میافتد که کورتیکواستروئیدهای زیادی در بدن خود داشته باشید. هنگامی که این اختلال اغلب با غده هیپوفیز شروع می شود، این بیماری سندرم کوشینگ نامیده می شود. غده بیش از حد هورمون آدرنوکورتیکوتروپین تولید می کند که سبب تولید بیش از حد کورتیکواستروئید ها توسط غدد فوق کلیوی می شود.
یکی دیگر از دلایل اصلی آن، مصرف داروهای استروئیدی مانند پردنیزون برای مدت طولانی است که گاهی اوقات برای درمان بیماری های مزمن مانند آسم استفاده می شود. علل دیگر عبارتند از:
اگر شما:
هر فردی ممکن است علائم متفاوتی داشته باشد. اینها رایج ترین علائم و نشانه ها هستند:
این علائم ممکن است شبیه سایر بیماری ها باشد پس همیشه برای تشخیص به پزشک خود مراجعه کنید.
پزشک شما در مورد شرح حال شما سوال خواهد کرد. شما همچنین نیاز به یک آزمایش دارید. این روش ها همچنین ممکن است به تشخیص کمک کنند:
پزشک شما بهترین درمان را برای شما بر اساس موارد زیر تعیین می کند:
درمان بستگی به عامل ایجاد سندرم کوشینگ دارد. ممکن است برای برداشتن تومورها یا غدد فوق کلیوی به جراحی نیاز داشته باشید. درمان های دیگر ممکن است شامل موارد زیر باشد:
پرتودرمانی
شیمی درمانی
برخی داروهای مهارکننده هورمون
چه زمانی باید با ارائه دهنده مراقبت های بهداشتی تماس بگیرم؟
در صورت بازگشت یا بدتر شدن علائم و یا درصورت مشاهده علائم جدید به پزشک خود اطلاع دهید.
سندرم کوشینگ اغلب زمانی اتفاق می افتد که غده هیپوفیز هورمون آدرنوکورتیکوتروپین بیش از حد تولید کند. این باعث می شود که غدد فوق کلیوی کورتیکواستروئیدهای زیادی بسازند.
سندرم کوشینگ نسبتاً نادر است. اغلب بزرگسالان 20 تا 50 ساله را مبتلا می کند.
علائم ممکن است شامل چاقی بالاتنه، صورت گرد و پوست نازک همراه با کبودی باشد.
درمان بستگی به علت دارد. ممکن است شامل جراحی، پرتودرمانی، شیمی درمانی یا دارو باشد.
نویسنده مقاله : دکتر الهام پران دوجی