شکستگی مهره توراسیک (Thoracic Vertebrae Fracture)

شکستگی در مهره های ناحیه توراسیک (صدری) و لومبار (کمری) در اثر اعمال انرژی بالا طی حوادثی مانند تصادف اتومبیل، سقوط از ارتفاع، حوادث ورزشی و یا اصابت گلوله ایجاد می شود. علاوه بر شکستگی، طی این رخدادها آسیب ثانویه دیگری نیز به شدت فرد را تهدید می کند و آن جراحت احتمالی نخاع است. شکستگی مهره ها می تواند ناشی از نارسایی استخوان ها نیز باشد. برای مثال ابتلا به پوکی استخوان، تومور یا هر شرایط دیگری که باعث تضعیف استخوان ها شود می تواند حتی طی فعالیت های عادی مانند پیچش کمر، منجر به شکستگی مهره ها گردد.

انواع مختلفی از شکستگی های ستون فقرات وجود دارند که بر حسب الگوی خاص شکستگی و میزان آسیب دیدگی نخاع تقسیم بندی می شوند. سه نوع عمده این شکستگی ها شامل خمیدگی (Flexion)، واشدگی (Extension) و چرخش (Rotation) هستند. نوع دیگری از شکستگی که در استخوان های ناحیه توراسیک شایع تر است، فشرده شدن یا اصطلاحا کلاپس (colaps) است. این اتفاق عمدتا در مهره های تحتانی ناحیه توراسیک رخ می دهد.

شکستگی در مهره های توراسیک سبب ایجاد دردهای شدید در ناحیه پشت خواهد شد که هر گونه حرکت فرد، آن را تشدید می کند. اگر این اتفاق نخاع را نیز درگیر کرده باشد باعث اختلال در عملکرد روده و مثانه خواهد شد که این امر می تواند با بی حسی، مور مور شدن و ناتوانی در اندام هایی مثل دست یا پا همراه باشد.

تشخیص شکستگی مهره توراسیک

تست هایی که جهت تشخیص شکستگی مهره توراسیک بکار گرفته می شوند بسته به نظر پزشک معالج می تواند شامل اسکن اشعه ایکس، MRI، CT Scan، آنالیز myelogram جهت بررسی مجرای نخاع و ستون فقرات، اسکن از استخوان به وسیله ایزوتوپ های رادیو اکتیو، بررسی اعصاب خروجی از ستون فقرات به وسیله تست های الکتریکی مانند الکترومایوگرام، آنالیز Discogram به منظور تعیین دیسک های آسیب دیده و بررسی لزوم جراحی و تست های دیگری از قبیل Spinal Tap و Facet Joint Block باشد.

درمان شکستگی مهره توراسیک

انتخاب روش مناسب برای درمان شکستگی مهره توراسیک به این بستگی دارد که آیا آسیب های دیگری غیر از شکستگی ایجاد شده است یا نه، مانند آسیب به نخاع. همچنین به نوع و شدت شکستگی نیز وابسته است. روش های درمان می تواند شامل عمل جراحی یا روش های غیر جراحی باشد. هدف نهایی در عمل جراحی، جاسازی استخوان در موقعیت اصلی خود، رفع فشار وارد شده بر نخاع و اعصاب پیرامون و تسهیل حرکت های ابتدایی بیمار است.

 

منابع

http://orthoinfo.aaos.org/topic.cfm?topic=a00368

http://umm.edu/programs/spine/health/guides/thoracic-compression-fractures

http://umm.edu/programs/spine/health/guides/diagnostic-tests

این مطلب چقدر مفید بود؟

برای امتیاز دادن به آن روی ستاره ها کلیک کنید!

میانگین امتیاز 4.3 / 5. تعداد آرا: 25

تاکنون رأی داده نشده ! اولین کسی باشید که این مطلب را ارزیابی می کنید

اگر این پست را مفید یافتید ...

ما را در شبکه های اجتماعی دنبال کنید!

16 دیدگاه

  1. ندا گفت:

    سلام دکتر
    برادر شوهر من سال ۸۹ بر اثر تصادف دچار شکستگی مهره T2 و T5 شد و چون از اون ناحیه به پایین بی حس شد و پاهاش رو از دست داد پزشکان عمل جراحی رو بی فایده دانستند، لطفا نظرت تون رو در این مورد بگید، آیا روش جدیدی برای جراحی و درمان ایشان به وجود نیامده؟!

    • مدیر سایت گفت:

      در حال حاضر هیچ درمانی برای قطع نخاع ، خصوصا با گذشت چند سال از وقوع حادثه وجود نداره
      امیدواریم در اینده راهکار جدیدی پیدا بشه

  2. Hassan گفت:

    سلام خسته نباشید همسرم چندماهی هست به دلیل انفجاردیگ بخار عمل کرده مهره کمرش شکسته بود پلاتین گذاشتن براش الان از پشتش سنگ هایی میادبیرون که میگن پودراستخونه نشستنشم خیلی سخته حتمابایدروی صندلی بشینه سمت راستش دردمیکنه خواستم ببینم آقای دکتر میتونن کمکمون کنه

    • مدیر سایت گفت:

      به جراحی که عملشان کرده مراجعه کنید برای معاینه مجدد.

  3. امید گفت:

    سلام جناب دکتر . داداش من ده روز پیش باموتور تصادف میکنه مهره گردن مهره کمر و لگن هرسه جاش ترک میکنه اما نخاع گردنش کمی له شدگی داره . پاهاش حس دارن کل بدنش حس داره ولی نمیتونه پاهاش و انگشتها دستشو تکون بده بنظرتون میشه کاری براش کرد منتظرتون هستم ممنونم

    • مدیر سایت گفت:

      سلام لطفا ام ار ای بیمار رو بفرستید

  4. محمدرضا گفت:

    سلام
    پدرم سه روز هست که عمل کرده مهر T3شکسته بود اِلان پاهاش خیلی بی حس هستند
    باید چیکار کنیم راحت راه نمیتونه برود و میگه پاهام جون ندارن . چقدر به سختی و با کمک کمربند قدم بد میداره
    تشکر

    • مدیر سایت گفت:

      فیزیوتراپی کنید . جوارب واریس داشته باشد.

  5. آتناالسادات بکا گفت:

    سلام آقای دکتر من توی ماه بهمن تصادف کردم و دکتر بیمارستان متوجه شکستگی من نشد.بعد از۲ماه بخاطر درد پشت MRI گرفتم و معلوم شد مهره t7 من شکسته.فعلا کمربند میبندم.به نظرتون مشکلی نداره میرم سرکار؟

    • مدیر سایت گفت:

      نیاز به بررسی بیشتراز نظر نوع شکستگی و محل آن دارد

  6. حسین گفت:

    سلام
    همسرم سه سال قبل در حادثه واژگونی خوردرو دچار شکستگی مهره T6 شده و تشخیص پزشک ضایعه ی نخاع کامل بوده، فشار ناچیزی روی مثانه و رکتوم میتونه وارد کنه موقع تخلیه ولی کنترل نمی تونه،حرکت نداره،پاها حس و حرکت نداره ، آیا امیدی به برگشت هست؟؟ سپاسگزارم

    • مدیر سایت گفت:

      با سلام و وقت بخیر متاسفانه آسیب‌های عصبی در بیشتر موارد جبران ناپذیر هستند ولی با گذشت زمان و اقدامات کمکی مانند توانبخشی تا حدودی می‌توانیم آنها را بهبود ببخشیم

  7. وحید اسدزاده گفت:

    سلام
    مادرم در اثر تصاوف دو تا از مهره هاش که فکر کنم t5,t7 هستن بدجور شکسته و به علت بیماری قلبی امکان عمل وجود نداره
    دکتر کمربند تجویض کرده
    درد زیادی هنگام ایستادن و نشستن داره
    آیا با کمر بند درست میشه و چه مدت طول میکشه؟ و اینکه کمربند رو در طول شبانه روز چند ساعت بابد ببندن و موقع خواب هم بایر بسته بشه یا نه؟

    • مدیر سایت گفت:

      با سلام خیلی بستگی به نوع و میزان شکستگی و شرایط بیمار داره بهترین کار این هست که با پزشک متخصص خودشون مشورت بفرمایید

  8. ریحانه گفت:

    سلام آقای دکتر.من بر اثر سقوط از ارتفاع مهره هایt8وt9شکسته.
    دکتر برام کمربند تجویز کردن الان حدود ۲ماه گذشته ولی دردهای زیادی همچنان برام هست.
    مدت زمان بهبود حدودا چند ماه هست؟
    و اینکه موقع خم و راست شدن و نشستن دردم بسیار شدیدترمیشه

    • مدیر سایت گفت:

      با سلام و وقت بخیر باید مدارک شما بررسی شوند لطفاً با مطب هماهنگ بفرمایید چون کاملاً بستگی به میزان شکستگی و محل آن دارد