با دیسک گردن و راه های درمان آن بیشتر آشنا شوید!

با دیسک گردن و راه های درمان آن بیشتر آشنا شوید!

دیسک گردن

یکی از دردهای رایجی که به احتمال زیاد بسیاری از شما تجربه کرده‌اید، درد گردن است. این درد معمولا با گذشت سن در افراد شایع می‌شود و یکی از دردهای شدیدی است که افراد آن را تجربه می‌کنند. این بیماری و درد را می‌توان دیسک گردن تشخیص داد که به کمک جراحی یا روش‌های دیگر درمان می‌شود. در این مقاله از سایت دکتر گیو شریفی علت دیسک گردن و راه‌ها و روش‌های درمانی این بیماری را به شما توضیح خواهیم داد. اگر شما هم یکی از افرادی هستید که خودتان و اطرافیانتان از این درد رنج می‌برد تا انتهای این مطلب با ما همراه باشید تا اطلاعات جامع و کاربردی را در این زمینه کسب کنید.

دیسک گردن چیست؟

اگر بخواهیم به توضیح و بررسی کامل دیسک گردن بپردازیم می‌توانیم بگوییم مهره های گردن 7 عدد هستند که کنار یکدیگر قرار گرفته‌اند. ماده ژلاتین و مفصل مانندی در میان این مهره‌ها قرار دارد، این ماده مانند بالشتک‌های نرمی است که بین اسخوان‌ها چیده شده است و باعث راحتی حرکت آن‌ها می ‌شود. وجود این دیسک‌ها باعث می‌شود فشار ناشی از جمجمه در تمامی بخش‌های گردن پخش شده و فشار تنها در یک ناحیه جمع نشود.

اگر به دلایل مختلف این دیسک‌ها حالت ژلاتینی خود را از دست دهند و به عبارتی خشک شوند، هر دو مهره استخوانی روی هم حرکت می‌کنند. این مورد باعث می‌شود فشار زیادی در آن ناحیه ایجاد شده و درد عمیقی ایجاد شود. به دلیل فشارهای ناشی از قرارگیری استخوان‌ها احتمال دارد دیسک از میان مهره‌های بیرون بزند که دردی در آن ناحیه و بخش‌هایی مانند دست و کمر نیز ایجاد می‌کند.

دیسک گردن

علت دیسک گردن چیست؟

دلایل بیماری دیسک گردن می‌تواند بسیار باشد که در ادامه به برخی از آن‌ها اشاره می‌کنیم.

  • یکی از اصلی‌ترین موارد افزایش سن است، به طوری که می‌توان گفت افراد بالای 65 سال اکثرا از خشکی ماده ژلاتینی میان مهره رنج می‌برند که این افراد مستعد بیماری دیسک گردن نیز هستند.
  • حرکات‌های سریع رو به عقب و جلو می‌تواند به مرور زمان این بیماری را تشدید کند.
  • پایین نگهداشتن سر رو به پایین برای مدت زمان طولانی‌تری باعث می‌شود این بیماری آغاز شده و شدت بگیرد.
  • جابجا کردن اجسام سنگین یکی دیگر از مواردی است که باعث ایجاد این بیماری می‌شود.
  • یکی دیگر از علل شایع دیسک گردن، نشستن به شیوه‌ای نادرست است که به مرور زمان دردهایی در ناحیه گردن ایجاد می‌کند.

علائم دیسک گردن چیست؟

این بیماری را نباید با گردن دردهای معمولی و دیگر بیماری‌های مرتبط با گردن اشتباه بگیرید. در ادامه برخی از علائم این بیماری را بررسی می‌کنیم.

  • درد گرفتن دست از بالا تا پایین، بدون وجود هیچ حس درد و ناراحتی در قسمت گردن
  • سوزن سوزن شدن دست‌ها
  • خواب رفتن دست‌ها برای مدت زمان طولانی
  • مشکل در راه رفتن و قدم‌های لرزان و بی‌ثبات
  • عدم هماهنگی برخی از بخش‌های بدن با یکدیگر
  • اسپاسم عضلانی در نواحی پاها و دست‌ها

دیسک گردن

درمان دیسک گردن چیست؟

بعضی از بیماران مبتلا به دیسک گردن به خاطر ترس جراحی از درمان بیماری دیسک گردن فرار می‌کنند؛ اما جالب است بدانید که این بیماری مراحل مختلفی دارد. برخی از بیماری‌ها خفیف بوده و با مواردی به غیر از جراحی که در ادامه توضیح داده می‌شود قابل درمان است. اما گروهی دیگر از بیماران وجود دارند که به خاطر تاخیر در درمان یا شرایط خاص بیماریشان نیاز به جراحی دیسک گردن دارند که در ادامه بیشتر درباره هریک توضیح می‌دهیم.

درمان‌ دیسک گردن بدون جراحی

هدف تمامی درمان‌ها کاهش درد شما در این ناحیه است که می‌تواند شامل موارد مختلفی باشد که در ادامه آمده است.

درمان‌ دیسک گردن با دارو

یکی از روش‌هایی که پزشکان معمولا برای افرادی که از درد گردن رنج می‌برند تجویز می‌کنند، داروهای مسکن و آرامبخش است تا بتواند مقداری از درد این افراد را تسکین دهند. برخی از داروها مانند آسپرین، ایبوپروفین و ناپروکسین جز داروهای ضد التهاب بوده و تا حدودی درد و ناحیه موجود در آن بخش را کاهش می‌دهد. علاوه براین داروها با توجه به شرایط جسمانی بیمار، داروهای دیگری مانند شل‌کننده‌ها نیز برای این افراد تجویز می‌شود. این نکته را در نظر داشته باشید که مصرف دارو باید تحت نظر پزشک انجام گیرد و از مصرف داروهای بدون تجویز جلوگیری شود.

درمان‌ دیسک گردن با فیزیوتراپی

فیزیوتراپی می‌تواند به تسکین درد کمک کرده و آن را بهبود بخشد. برخی پزشکان با توجه به شرایط جسمانی بیمار برخی حرکات اصلاحی ورزشی به آن‌ها توصیه می‌کنند یا استفاده از کمپرس گرم و سرد را برای آن‌ها مناسب می‌دانند. علاوه بر این موارد جلسات برق درمانی تا حدودی می‌تواند از میزان درد به وجود آمده بکاهد.

درمان‌ دیسک گردن با تزریق

یکی دیگر از روش‌های درمانی تزریق داروهایی است که می‌توانند تا حدودی التهاب را کاهش داده و از درد و فشار این ناحیه بکاهند. همچنین برخی تزریق‌ها در اطراف ریشه عصبی انجام می‌گیرند که علت آن‌ها تسکین درد کوتاه مدت و بلند مدت در حدود یک هفته تا چند ماه است. حتی در بعضی از مواقع دیده شده است که این درد باعث تسکین دائمی درد شده و التهاب را برای طولانی مدت از بین می‌برد.

درمان دستی دیسک گردن

یکی دیگر از روش‌های درمان که می‌تواند حرکت‌های نامناسب مفاصل را کاهش دهد، درمان دستی است. در انجام این روش دقت کنید که از تکرار زیاد آن بپرهیزید زیرا ممکن است نتیجه معکوسی داشته باشد و دردها و آسیب‌های عصبی این ناحیه را شدت بخشد.

درمان‌ دیسک گردن با تراکشن گردن

یکی از راه‌های درمان و تسکین درد، تراکشن است. در این روش درمانی به دلیل کاهش درد تراکشن یا کشش سر انجام می‌گیرد. این روش می‌تواند تا حدودی درد را کاهش دهد، البته توصیه می‌شود این روش زیر نظر پزشک و توصیه او صورت بگیرد تا از بروز دردهای شدید جلوگیری شود.

درمان‌ دیسک گردن با بریس یا گردن بند طبی

یکی دیگر از روش‌ها درمانی که می‌توان درد در ناحیه گردن را کاهش دهد، استفاده از گردنبند طبی است. این گردنبند باعث استراحت مهره‌ها و دیگر عضلات گردن می‌شوند.

درمان دیسک گردن با جراحی

در بخش‌های قبل در مورد انواع روش‌های درمان بدون جراحی توضیحاتی ارائه شد، حال وقت آن رسیده است درباره انواع جراحی دیسک گردن سخن بگوییم. جراحی با توجه به شرایط بیماری و جسمانی فرد توسط پزشک انتخاب می‌شود که در ادامه برخی از این روش‌ها را بررسی می‌کنیم.

جراحی دیسک گردن از جلو

در برخی از موارد مهره‌ها و ماده آزاد شده به نخاع آسیب زیادی وارد می‌کند. از این رو ممکن است پزشک متخصص روش جراحی از جلو گردن را انتخاب کند. در این روش جراح با ایجاد برش 2 تا 3 سانتی متر در ناحیه گردن به مهره‌های گردن می‌رسد. او در این قسمت مایع آزاد شده را جمع آوری کرده و قرارگیری استخوان‌ها و مهره‌هایی که به نخاع آسیب وارد می‌کردند را تغییر می‌دهد.

جراحی دیسک گردن از پشت

این روش جراحی برای بیمارانی مناسب است که علاوه بر مشکل دیسک گردن دارای برخی از مشکلات مانند تنگی کانال سرویکال هستند. در این روش جراحی بیمار بر روی شکم خوابیده و بی‌هوش می‌شود، سپس ناحیه‌ای به اندازه 10 سانتی متر در پشت گردن او برش داده می‌شود. بعد از آن دیسک و مهره‌های دارای مشکل برداشته می‌شوند و به جای آن‌ها از دیسک‌های مصنوعی استفاده می‌شود. سپس مایع ژلاتینی آزاد شده جمع آوری می‌شود تا به نخاع آسیب وارد نکرده و باعث دردهای شدید نشود.

جراحی دیسک گردن 360 درجه

این روش در زمان‌هایی انجام می‌گیرد که وضعیت بیمار بسیار خطرناک و اورژانسی باشد. گاهی اوقات دیسک‌های خارج شده باعث تغییر شکل قرارگیری مهره‌ها می‌شوند و فشار زیادی بر روی رشته‌های عصبی و نخاع وارد می‌کنند، از این رو جراح برای تسلط بیشتر بر روی منطقه عمل تصمیم می‌گیرد هم از جلوی گردن و هم از پشت گردن برش ایجاد کرده تا ناحیه عمل را به راحتی ببیند.

جراحی دیسک گردن به وسیله لیزر

در این روش برخلاف سایر روش‌های توضیح داده شده، سوراخ کوچکی جهت عبوردادن سوزن ایجاد می‌شود. در این روش با وارد کردن سوزن فیبر نوری و لیزر را بر ناحیه مشخص شده می‌تابانند، انرژی لیزر باعث تبخیر مایع ژلاتینی آزاد شده می‌شود. همچنین می‌تواند تا حدودی دیسک را به حالت اولیه خود باز گردانده و از استفاده دیسک‌های مصنوعی جلوگیری می‌کند. این روش درمانی جنبه زیبایی نیز دارد، زیرا هیچ برش عمیق و بزرگی روی پوست بیمار ایجاد نمی‌کند. دوره نقاهت و درمان بیمارانی که به این روش جراجی شده‌اند کوتاه‌تر از سایر روش‌ها است.

سخن پایانی

در این مقاله با یکی از بیماری‌های رایج یعنی دیسک گردن آشنا شدید و انواع روش‌های درمانی مناسب برای آن را مطالعه کردید. این بیماری دارای علل و علائم مختلفی است که در این مقاله به این موارد نیز اشاره شد. به شما توصیه می‌شود در هنگام مواجه شدن با دردهای در بخش گردن و دست حتما به پزشک متخصص مغز و اعصاب مراجعه کنید تا بیماری شما تشخیص داده شود. در نهایت به معرفی یک از پزشکان و جراحان با سابقه و حاذق در حوزه جراحی دیسک گردن، دکتر گیو شریفی، می‌پردازیم. ایشان استاد تمام دانشگاه شهید بهشتی تهران بوده و نفر اول بورد تخصصی جراحی مغز و اعصاب هستند. ایشان سابقه‌ای بالغ بر 20 سال در این حوزه داشته و یکی از افراد صاحب نظر و فعال در این زمینه هستند. دکتر گیو شریفی 6000 جراحی موفق بر روی ستون فقرات داشته‌اند، شما می‌توانید برای جراحی دیسک گردن به این جراح حاذق مراجعه کنید.

این مطلب چقدر مفید بود؟

برای امتیاز دادن به آن روی ستاره ها کلیک کنید!

میانگین امتیاز 3.8 / 5. تعداد آرا: 48

تاکنون رأی داده نشده ! اولین کسی باشید که این مطلب را ارزیابی می کنید

اگر این پست را مفید یافتید ...

ما را در شبکه های اجتماعی دنبال کنید!

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

5 × چهار =